وبلاگ

لواشک در بارداری

لواشک در بارداری

آیا لواشک برای زن باردار ضرر دارد؟

ویار یا میل به یک ماده غذایی خاص در دوران بارداری بسیار شایع است و بسیاری از مادران در بارداری بیشتر ویار ترشی جات و لواشک دارند.

از قدیم معروف بوده که اگر مادر بارداری بیشتر ویار ترشی جات داشته باشد، احتمال اینکه فرزند او پسر باشد بیشتر است.

و اگر مایل به خوردن شیرینی جات باشد، احتمال دختر بودن فرزند بیشتر است.

امروزه این باورها بسیار کمرنگ شده و عده کمی تعیین جنسیت از روی ویار را قبول دارند.

بنابراین تمایل به ترشی یا شیرینی با جنسیت جنین ارتباط منطقی ندارد.

اگر لواشک، قره قروت و سایر ترشیجات توسط زن باردار به اندازه و نه بیش از حد مصرف شود، مشکلی پیش نخواهد آمد.

در این قسمت از دانستنی ها در اشمام می خوانیم که خوردن لواشک خانگی در دوران بارداری می تواند فوایدی داشته باشد.

فواید خوردن لواشک در بارداری

خانم های باردار خواص را بخوانند و بدانند اما مثل همیشه بدون اجازه ی پزشک هیچ خوردنی که لواشک هم جزو آنهاست را مصرف نکنند.

1.حفظ تعادل الکترولیت های بدن مادر

لواشک دارای مقدار زیادی سدیم و پتاسیم است و می تواند تعادل الکترولیت های بدن مادر را حفظ کند.

2.جلوگیری از اضافه وزن در بارداری

لواشک فاقد کلسترول و چربی است و یک میان وعده غذایی سالم می باشد و از افزایش بیش از حد وزن زن باردار جلوگیری می کند.

3.پیشگیری از یبوست بارداری

لواشک موجب هضم بهتر مواد غذایی شده و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و از یبوست بارداری پیشگیری می کند.

4.تقویت سیستم ایمنی مادر

مصرف لواشک در بارداری موجب تقویت سیستم ایمنی مادر شده و از سقط جنین جلوگیری می کند.

زیرا لواشک خواص آنتی اکسیدانی دارد و منبع خوبی از ویتامین های K، A و C است.

5.لواشک خواص آنتی اکسیدانی دارد

زیرا لواشک اغلب از میوه هایی مثل آلو، آلبالو، انار و زرشک تهیه می شود که همگی خواص آنتی اکسیدانی دارند.

لواشک دربارداری

مضرات خوردن لواشک در بارداری

۱. افزایش فشار خون مادر

معمولا در تهیه لواشک از نمک زیادی استفاده می‌شود تا طعم ترش آن تعدیل شود.

نمک زیاد به هیچ عنوان برای مادر باردار توصیه نمی‌شود چرا که به خصوص در ماه‌های آخر موجب ورم بیش از حد دست‌ها و پا‌ها شده و از همه مهم‌تر باعث افزایش فشار خون مادر می‌شود که بسیار خطرناک است.

۲. کم آبی بدن

مصرف زیاد لواشک به علت وجود سدیم و پتاسیم در آن می‌تواند آب بدن را دفع و موجب کم آبی بدن شود.

بنابراین حتما سعی کنید به مقدار کافی مایعات و آب بنوشید.

۳. افزایش اسید معده

افزایش اسید معده به خصوص در ترشی های تند باعث ایجاد این مشکل می‌شود.

پس کسانی که مبتلا به ریفلاکس هستند بهتر است از خوردن لواشک خودداری کنند.

۴. ایجاد مسمومیت

به علت وجود باکتری در لواشک های غیر بهداشتی، ممکن است مسمومیت در بارداری ایجاد شود.

دقت کنید که حتی لواشک ها و ترشی های خانگی هم می توانند این باکتری ها را داشته باشند!

در درجه اول سلامت مواد اولیه و سپس بهداشت در تولید لواشک اهمیت دارد.

۵. پوسیدگی دندان

مصرف زیاد ترشی و لواشک به علت وجود اسید زیاد، موجب از بین رفتن تدریجی مینای دندان می‌شود.

توجه کنید که بلافاصله بعد از خوردن ترشی و لواشک مسواک نزنید، چرا که در این زمان مینای دندان نرم بوده و سایش مسواک و خمیردندان آن را از بین می‌برد.

بهتر است ابتدا کمی آب بنوشید و بعد با جویدن آدامس بدون قند بزاق را افزایش داده و مواد معدنی را به سطح دندان بازگردانید.

به طور کلی در این مرحله توجه به روش صحیح مسواک زدن از اهمیت بالایی برخوردار است.

جمع بندی

به طور کلی خوردن لواشک در بارداری ممنوع نیست اما در کنار دانستن خواص لواشک برای مصرف آن حتما نکاتی را در نظر بگیرید.

اینکه لواشک سالم، طبیعی و بهداشتی بوده و فاقد هر گونه آلودگی، افزودنی و مواد شیمیایی مثل اسید و یا رنگ های غیر مجاز باشد بسیار مهم است.

همچنین توجه کنید که در دوران بارداری خوردن ترشی انبه و لواشک آن به علت وجود باکتری لیستریا ممنوع خواهد بود.

نکته آخر اینکه در صورتی که سابقه فشار خون بالا و هرگونه بیماری خاصی دارید، در مورد مصرف لواشک در بارداری حتما با پزشکتان مشورت کنید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *