وبلاگ

خواص لواشک

خواص لواشک

خواص لواشک

لواشک در واقع نوعی عصارهٔ گرفته‌شده از میوه‌ها است که یک خوراکی ایرانی و با مزه ترش و شور است.

خشک کردن از ساده‌ترین و متداول‌ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی است که عمری به اندازهٔ تمدن بشر دارد و امروزه در کشورهای مختلف به شکل‌های گوناگون از روش‌های سنتی تا الگوهای صنعتی برای خشک کردن بکار می‌رود.

طعم ترش و شوری دارد و از یک، دو یا چند نوع میوه مانند انواع آلوها، سیب، گلابی، زرشک، لیمو، زغال اخته و انار تهیه می شود.

روزهای تابستان را غنیمت بشمرید و در این فصل پر میوه لواشک های خانگی با طعم های مختلف مخصوص ذائقه خودتان تهیه کنید.

لواشک جدا از طعم بی نظیرش که باعث می شود کسی آن را رد نکند، خواص تغذیه ای و درمانی زیادی نیز دارد که در این بخش از سلامت اشمام آنرا میخوانید.

 

لواشک خانگی

لواشک خانگی یا لواشک غیر بهداشتی

احتمالا روی چرخ دوره گردها لواشک های خوش رنگ و خوشمزه ای را دیده اید و ترغیب به خرید این لواشک ها شده اید.

اما باید بدانید در تهیه این نوع از لواشک ها از مواد افزودنی غیرمجاز استفاده می شود و فاقد مواد اولیه مرغوب و باکیفیت هستند و برای بالا بردن ماندگاری این فرآورده ها در آنها از مواد نگه دارنده به اندازه زیاد استفاده می کنند.

برای اینکه از خواص بی نظیر لواشک بهره مند گردید در خانه و با رعایت کامل نکات بهداشتی لواشک تهیه کرده و نوش جان کنید.

خواص لواشک های خانگی و استانداردهای فروشگاهی 

1)ویتامین ها و مواد مغذی فراوان 

لواشک دارای ویتامین های A و B می باشند. لواشک یا میوه های خشک شده دارای مواد مغذی مانند فیبر، مواد معدنی، فسفر، کلسیم و آهن هستند.

2)مبارزه با خستگی 

لواشک با دارا بودن ویتامین ها و مواد غذایی فراوان باعث سلامتی می شود و با خستگی و سایر مشکلات سلامتی مبارزه می کند.

3)کمک به کاهش وزن 

مقدار فیبر موجود در لواشک باعث می شود که فرد برای مدت زمان طولانی تر احساس سیری کند.

لواشک جایگزین بهتری برای شیرینی ها است و با کاهش مصرف کربوهیدراتها و قندها بطور به کاهش وزن کمک می کند.

لواشک به دلیل کالری پایین، به عنوان یک میان وعده مناسب می باشد و مصرف آن سبب افزایش وزن نمی شود.

4)رفع ناراحتی های معده 

مصرف لواشک آلو سبب رفع ناراحتی معده شده وبرای کم خونی مفید است.

5)رفع یبوست 

لواشک آلو ضدباکتری و ویروس، ایجادکننده تحریکات در روده است و کار دستگاه گوارش را تنظیم می کند. زمانی که به یبوست دچار هستید، توصیه می شود لواشک آلو مصرف کنید تا یبوست شما درمان شود.

6)جلوگیری از عفونت ادراری 

مصرف لواشک زغال اخته سبب پیشگیری از عفونت های ادراری در خانم ها می شود.

.

خواص لواشک

 

7)پاکسازی بدن 

لواشک حاوی فیبر طبیعی است. فیبر موجود در لواشک روند هضم را بهبود می بخشد و دستگاه گوارش را پاکسازی و از بیماری هایی مانند یبوست و سایر مشکلات مثانه جلوگیری می کند.

8)بهبود سلامت پوست 

فیبر موجود در لواشک سبب دفع سموم از بدن شده و همین امر بر روی پوست اثر مثبت دارد و باعث بهبود سلامت پوست می شود.

9)خاصیت ضدسرطانی

لواشک لیمو سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها باعث از بین بردن رادیکال های آزاد و نوسازی سلول های تخریب شده، می شوند و خاصیت ضدسرطانی دارند.

10)دفع سنگ کلیه

لواشک لیمو دارای خواص اسیدی و ضدعفونی کننده قوی است که برای دفع سنگ کلیه، آلرژی و لاغری موثر می باشد.

11)پایین آمدن تب 

برای کاهش تب، کنترل فشارخون و ضربان قلب، تسکین درد های روماتیسمی و مفصلی لواشک زرشک مصرف نمایید.

12)کنترل اوره و کلسترول 

لواشک انار جزو لواشک های ترش و خوشمزه است و مصرف آن برای کنترل اوره و کلسترول و دفع سموم و تعدیل مایعات بدن بسیار مفید است.

13)رفع بی خوابی 

اگر دچار اختلالات خواب هستید و خواب منظمی ندارید، برای رفع بی خوابی خود مصرف مقداری لواشک زغال اخته می تواند کمک کننده باشد.

اگر از بیرون لواشک می خرید به نکات زیر توجه نمایید: 

1)لواشک باید بهداشتی باشد 

هنگام خرید لواشک، به بهداشتی بودن لواشک توجه کنید و از دارا بودن مجوز های بهداشتی آن اطمینان یابید.

2)به ویژگی های فیزیکی لواشک توجه کنید 

لواشکی سالم است که :

به رنگ طبیعی میوه های به کار رفته در تهیه آن باشد.

دارای بو و مزه طبیعی باشد و بو و مزه مانند ترشیدگی، سوختگی یا کپک زدگی نداشته باشد.

در لواشک مواد خارجی مانند تکه های پوست، هسته، دانه و دم میوه، برگ، خاک و شن، کاه و… وجود نداشته باشد.

دارای آفت زنده (مانند شش پایان، کنه ها وکپک ها) نباشد.

ضخامت ورقه آن یکنواخت باشد از یک میلیمتر کمتر و از 5 میلیمتر بیشتر نباشد.

3)به جز مواد زیر هیچ ماده دیگری نباید به لواشک افزوده شود

نمک خوراکی (نمک طعام) حداکثر 2 درصد، مواد شیرین کننده مانند ساکاروز و گلوکز، اسید های میوه ای مانند اسید سیتریک، اسید مالیک و اسید تارتاریک، بو افزاهای طبیعی با منشاء گیاهی به لواشک بلا مانع است.

به بسته بندی لواشک دقت کنید 

لوازم استفاده شده برای بسته بندی لواشک باید سالم، نو، خشک و بدون بوی ناخوشایند باشد.

بسته بندی لواشک باید طوری باشد که فرآورده را در برابر رطوبت، آفت ها و عوامل فساد حفظ نماید. هر ورقه لواشک باید در یک بسته کوچک بسته بندی شود.

روی بسته بندی لواشک باید نام و نوع کالا، نام و نشانی سازنده، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، عبارت «ساخت ایران»، وزن خالص به گرم یا کیلوگرم، تاریخ تولید و انقضاء ، شماره سری ساخت و مواد به کار رفته نوشته شده باشد.

خواص لواشک

ویژگی های شیمیایی لواشک اینگونه باشد

  • رطوبت لواشک 15 درصد
  • حداکثر خاکستر کل 5/4 درصد (لواشک زردآلو تا 5 درصد و لواشک آلو تا 7 درصد)
  • باقیمانده دود گوگرد (انیدرید سولفورو) در لواشک تهیه شده از میوه های خشک کمتر از 200 بخش در میلیون (ppm)
  • حداکثر خاکستر نامحلول در اسید 1/0درصد
  • حداکثر اسیدیته کل لواشک بر حسب اسید سیتریک 7 درصد
  • میزان PH بین 5/4 – 5/2

فواید و عوارض خوردن لواشک در بارداری را در وبلاگ بعدی بخوانید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مرتبط

4 فکر در مورد “ خواص لواشک

  1. Mahsa گفت:

    بسیار عالی

    1. Mahsa گفت:

      تشکر

  2. Shahnaz گفت:

    خوشمزه باخاصیت

    1. Mahsa گفت:

      دقیقا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *