منظور از نت ابتدایی، نت میانی و نت پایانی چیست؟
چند سالى است كه بازار معرفى نت هاى عطر بسيار داغ شده ولى منظور از نت اوليه، نت ميانى و نت پايه چيست؟
چگونه متوجه رايحه اين نت ها شويم؟
براى خريد يک عطر بايد به كدام نت توجه كنيم؟
نت هاى يک عطر را ميتوان به نت هاى يک موسيقى كه يك اهنگ را می سازد تشبيه كرد يا مانند رنگ هاى مختلفى كه در خلق يک نقاشى به كار مي روند.
نت هاى يک عطر سازنده عطر هستند كه در عطر ها وجود دارند و باهم تركيب مى شوند و آكورد عطر را مي سازند، با اين حال هر يک از اين نت ها هدف اصلى خود را دارند.
و در کل نت عطر را در سه گروه نت آغازین، نت میانی و نت پایانی، دستهبندی میکنند.
این نت های عطر (Note perfume) با دقت بسیار زیاد از ترکیبی از رایحهها انتخاب میشوند و بیانگر رایحه اصلی بوی یک عطر هستند.
به همین دلیل سلاطین دنیای عطرسازی با دقت بسیار زیاد نتهای سهگانه عطر را انتخاب میکنند تا نت عطر و ادکلن در کنار بوی دلنشین، یادآور تجربههای خاص و فراموش نشدنی باشد.
در واقع نت هاى يک عطر بر اساس ميزان فرّاريت دسته بندى می شوند.
همانگونه که انتظار دارید، نت آغازین در بالای این هرم قرار میگیرد و نسبت به نتهای میانی و پایانی، رایحهای فرارتر دارد و عموما پس از گذشت ۵ تا نهایتا ۱۵ دقیقه، از بین میرود.
از طرف دیگر در یک عطر تراز اول با نت میانی و پایانی سروکار داریم که ماندگارتر هستند.
نت میانی عموما بین ۲۰ تا ۶۰ دقیقه ماندگاری دارد و نت پایانی نیز بیشترین دوام در میان عطرها را با ۶ ساعت دارد.
ناگفته نماند مقدار ماندگاری این نتها بسته به عطری که خریداری میکنید، تفاوت خواهد داشت.
اکنون که جریان مفهوم نتهای آغازین، میانی و پایانی قرار گرفتید و دانستیم منظور از نت ابتدایی، نت میانی و نت پایانی چیست؟ زمان آن فرا رسیده که با نحوه تشخیص این نتها در عطر آشنا شوید.
رایحههایی که بوی تازگی میدهند
همانگونه که از نام این رایحهها پیدا است، با رایحههایی ملایم سروکار داریم که عموما از خانواده مرکبات گرفته میشوند.
رایحههای مرکبات مانند نارنگی و پرتقال که بوهای محبوبی در ساخت نت آغازین بهحساب میآیند.
آنها حس و حالی تازه و شیرین را در عطر تداعی میکنند و بوی لیمو و ترنج، حالتی تلخ و تند و تیز را در نت آغازین عطر به دنبال دارد.
این دسته از رایحهها، حس و حالی طبیعی به عطر میدهد.
رایحههای گلی عطر و ادکلن ها عموما در نتهای آغازین و میانی عطرقرار دارد. این رایحهها با یکدیگر در نتهای مختلف عطر مخلوط میشوند و بویی دلنشین را ایجاد میکنند.
رایحه خوش یاسمن یکی از بوهای شناخته شده به حساب میآید که بوی گلها و میوههای خوشبو را در ذهن تداعی میکند.
بوی یلانگیلانگ، رایحهای گرم و پرحلاوت به نت آغازین یا میانی عطر میدهد.
رایحه های میوه ای
این دستهاز رایحهها به راحتی با رایحه دیگر نتهای عطر مخلوط میشوند و به همین دلیل، رواج بیشتری در نت میانی عطرها دارند و نفوذ رایحه عطر را بیشتر میکنند.
در زمینه رایحههای رایج میوهای در نتهای عطر میتوان به بوی خوش بلکبری اشاره کرد که رایحهای نافذ و مشکمانند دارد.
دیگر رایحههای میوهای به بوی سیب و توتفرنگی با رایحهای شیرین و دلپذیر، جایگاه ویژهای در میان دستههای سهگانه نت عطر دارند.
رایحه ادویه جات
این دستهاز رایحهها، گرمای بیشتری به عطر میدهند و مخلوط شدن نت های ادویهجات موجود در عطر ها با رایحههای دیگری مانند گلها در نت میانی عطر، بوی آن را افزایش میدهد.
رایحههایی مانند دارچین و آجیلجات، بویی شیرین و ادویهای به عطر میدهند و رزماری و ریحان، بوی خوش گیاهان دارویی را در عطر تداعی میکنند.
رایحه های چوبی
همانگونه که اشاره کردیم، رایحه چوبصندل و نعنا هندی، دو رایحه چوبی معروف در ساخت نت پایانی عطر به حساب میآیند، این رایحهها دوام عطر را افزایش میدهند.
بیشتر رایحه های چوبی بوی خاکی را در ذهن تداعی میکنند اما بوی سدر و عود، رایحهای شیرین به عطر اضافه می کند.
رایحههای مشک
این دسته از رایحهها را عموما در نت پایانی عطر شاهد هستیم، رایحههای مشک بویی نافذ و قوی دارند و به همین دلیل نیز دوام رایحه پایانی عطر را افزایش میدهند.
مشک رایحههای مختلفی دارد که مشک سیاه و مشک کشمیر، معروفترین رایحهها برای ایجاد بویی خاص و فراموش نشدنی در رایحه پایانی عطر شناخته میشوند.
سلام بسیار مفید بود ممنون
خواهش میکنم