گروه بویایی مرکباتی (Citrus)
رایحههای مرکباتی، قدیمی و بسیار فراوان هستند.
در عطرهای این گروه مواد اولیه اصلی مرکبات و میوهها مانند: ترنج، پرتقال، گریپ فروت، پرتقال توسرخ، نارنج، لیمو ترش، لیمو شیرین، نارنگی، نارنگی یافا (کلمانتین)، پرتقال ماندارین (نوعی نارنگی)، بالنگ، پورنج یا کامکوات، پوملو یا دارابی و بکرایی میباشد.
به همراه دیگر ترکیبات معطر، چوبی و نتهای بویایی تارت (ترش و کمی تلخ) نظیر پوست لیمو، عنبر و چوب گایاک برای ساخت رایحههای مردانه استفاده میشود.
با تلفیقی از نتهای گلی از قبیل گل فریزیا سفید، مریم گلی، گل گاردنیا و گل آویشن برای ساخت رایحههای زنانه به کار میروند.
گروه بویایی مرکباتی (Citrus) دارای دو مجموعه زیر است.
1-مرکباتی معطر (Citrus Aromatic)
ترکیبات مرکباتی معطر در حقیقت ترکیبی از مرکبات و گیاهان معطر میباشند.
نت های گیاهان معطر مانند:
نظیر ریحان، لوبیای تونکا، برگ مریم گلی، برگ لیمو، چوب شیرین بیان، برگ زیتون، هِل، خیار
برگ بنفشه، زنجبیل، تخم گشنیز، دارچین، تمر هندی، برگ ارس، گیاه رازیانه، گیاه باریجه
بادیان ستارهای، عود، برگ درخت چای، برگ نارنج، رزماری، زیره، نعناع و آویشن
2- مرکباتی خوراکی (Citrus Gourmand)
رایحههای این گروه بویایی علاوه بر ترکیبات مرکباتی حاوی نتهای بویایی خوراکی میباشند.
نت های خوراکی مانند:
وانیل، کارامل، نارگیل، عنبه، شکلات سفید، شکلات تلخ، ماست، کره، خرمای پیارم
پاپ کورن، بیسکوئیت، بستنی، کوکی، عسل، خامه، قند
و برخی گلها با رایحه شیرین نظیر گل یاس، گل ارکیده، گل وانیل، گل یاسمن، گل مریم و گل بهارنارنج
اين گروه بويايي عالي هستن، مخصوصا عطر لوئوه ميامي
بسیار عالی