وبلاگ

رایحه درمانی

رایحه درمانی

رایحه درمانی

رایحه درمانی یا همان آروماتراپی، شاخه ای از طب گیاهی می باشد که به وسیله روایح روغن های گیاهی از طریق استنشاق و در اکثر مواقع همراه با ماساژ انجام می شود.

بر اساس یک سری باور عمومی و قدیمی، استفاده از روغن های معطر می تواند در تسکین و بهبود بعضی دردها موثر باشد.

در واقع کلمه آروماتراپی به درمان از طریق بو و عطر اشاره دارد که به ایجاد احساس خوب و حفظ تعادل بدن کمک می کند.

روغن های بودار، روغن هایی هستند که از اسانس معطر گیاهان، گل ها، درختان، میوه ها، علف ها، پوست و بذر تهیه می شود.

البته که مصرف بیش از حد و عدم توجه به حساسیت های شخصی، گاها باعث ایجاد مسمویت هایی در این روش می شود. برای جلوگیری از بروز هرگونه حساسیت در این زمینه، قبل از شروع مطالعه کافی در این زمینه داشته باشید و در صورت داشتن هرگونه حساسیت به گیاهان مختلف، از استفاده روغن های معطر این گیاهان اجتناب نمایید.

قدمت رایحه درمانی

پیشینه استفاده از رایحه درمانی به دوران مصریان باز می گردد که از روغن سدر در مراسم مذهبی خود برای مومیایی کردن اجساد از آن استفاده می کردند.

علاوه بر آن در درمان بیماری ها، اعتقاد به اثربخشی رایحه درمانی در بین مصریان آنقدر زیاد بود.

در سال ۱۹۲۰، تحقیقاتی درباره آروماتراپی انجام شد و به این نتیجه رسیدند که مواد معطر نوعی فرکانس تولید می کنند.

پس از آن از رایحه درمانی برای درمان افسردگی استفاده می شود. در طب گیاهی برای درمان بیماران افسرده، روغن یکی از اسانس های گل سرخ، یاسمن، بادرنجبویه و یا روغن میوه هایی همچون سیب، گریپ فروت، پرتقال و لیمو پیشنهاد می شود.

اگر شما هم به طب گیاهی و عطر و رایحه درمانی علاقه مند هستید در ادامه با برخی از فواید رایحه درمانی و پرکاربردترین روغن های آن ها آشنا می شویم.

فواید رایحه درمانی:

۱.کاهش استرس:

یکی از پرکاربردترین نتایج رایحه درمانی، کنترل و کاهش استرس می باشد. برای بهره بری از این خاصیت رایحه درمانی، کافیست چند قطره از روایح روغن های مریم گلی و یا ترکیبی از رایحه های مرکبات را در محیط خانه استفاده نمایید.

۲.بهبود افسردگی:

یکی از کاربردهای پرطرفدار رایحه درمانی، برای درمان افسردگی و بهبود روحیه می باشد. از بهترین گیاهان برای بهبود افسرگی می توان به عصاره گل رز، اسطوخدوس، لیمو و سیب اشاره کرد.

۳.بهبود حافظه:

از دیگر فواید رایحه درمانی، می توان به بهبود حافظه اشاره کرد. از این شیوه به عنوان یک روش مکمل برای درمان بیماران آلزایمری نیز می توان کمک گرفت. عصاره مریم گلی یکی از موثرترین روایح در این درمان می باشد.

۴.افزایش انرژی:

روایح بسیار زیادی وجود دارند که از طریق افزایش جریان گردش خون، موجب بالارفتن سطح انرژی می شوند. از جمله این اسانس ها می توان به عصاره فلفل سیاه، هل، دارچین، میخک و سنبل اشاره کرد.

۵.درمان بی خوابی:

برای درمان بی خوابی در طب گیاهی، دمنوش های متنوعی پیشنهاد می شود. هم چنین در این طب، استفاده از روایح بابونه، یاسمن، بهارنارنج، چوب صندل برای تنظیم خواب بسیار مفید می باشد.

۶.هضم غذا:

کمک گرفتن از روایح اسانس های مرکباتی همچون لیمو و پرتقال، و عصاره زنجبیل و مریم گلی در درمان نفخ و سوء هاضمه موثر می باشد.

۷.کاهش سردرد:

یکی از معروف ترین و اثربخش ترین درمان ها، کمک به کاهش سردرد می باشد. مریم گلی، اوکالیپتوس، نعنا و سرو کوهی از پرکاربردترین روایح برای درمان سردرد می باشند. برای بهره بری از این روایح بهتر است اسانس های ذکر شده را با مقداری روغن بادام، آواکادو و یا نارگیل ترکیب نمایید و ترکیب به دست آمده را روی پوست سر، شقیقه و گردن ماساژ دهید.

۸.سرعت بخشیدن به بهبود زخم ها:

رایحه درمانی موجب افزایش جریان گردش خون و افزایش اکسیژن خون می شود که از مهم ترین دلایل درمان بهبود زخم ها می باشد. علاوه بر این، برخی از اسانس های روغنی خاصیت ضد باکتری دارند که در نتیجه باعث ترمیم زخم های عفونی خواهد شد. گل همیشه بهار، سنجد تلخ و اسطوخودوس از معروف ترین اسانس ها برای درمان زخم ها می باشد.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مرتبط

2 فکر در مورد “ رایحه درمانی

  1. mahsa گفت:

    خیلی جالبه

  2. اله یاری گفت:

    این روزها که خیلی مد شده، هر جا میری یه عود روشن کردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *